GeoAdvent 2018 – week 1

De eerste week van GeoAdvent 2018 (de adventskalender voor geocachers) zit erop. Al vanaf de eerste dag hebben we veel geocachers mogen verwelkomen en worden er veel antwoorden gelogd bij de opdrachten. Daar zijn we heel blij mee.

Opdrachten

1 Log een geocache met een jaargetijde in de naam of met jaargetijden als thema

We hebben veel jaargetijden voorbij zien komen. Ook aantal creatieve oplossingen die jaargetijden in de titel of thema vonden. Zolang we het maar enigszins konden relateren aan een periode in het jaar of een echt jaargetijde hebben we het goedgekeurd.

2 Log een multi-cache met minimaal 5 WPs (waypoints)

We waren blij verrast dat er zoveel muli’s gelogd zijn. We hadden een minimum van 5 WPs aangegeven, maar we hebben logs gezien met veel meer WPs en daarmee waarschijnlijk ook veel langere wandelingen.

3 Log een cache met minimaal 5 Favorite Points

Ook hier hebben we veel logs van gezien. Blijkbaar worden FPs nog steeds gegeven aan mooie of leuke geocaches.

4 Log een virtual cache

Nadat er vorig jaar de nodige ‘virtual rewards’ waren uitgedeeld zijn er gelukkig weer genoeg virtual caches te vinden, en dat hebben we geweten. Vele mooie en interessante plekken kwamen voorbij.

5 Log een wherigo

We hadden verwacht dat deze wat moeilijker zou zijn. Wherigo’s zijn niet bij iedereen in de buurt te vinden, maar toch kwamen er al een behoorlijk aantal logs binnen. Wherigo’s zijn op de kaart redelijk eenvoudig te vinden (ze hebben een eigen icoon). Om een wherigo te gaan doen heb je wel een app op je mobiele telefoon nodig om de cartridges te kunnen landen en de geocache te gaan lopen.

6 Verplaats een TravelBug of geocoin

Gelukkig zijn er nog veel trackables in omloop. En velen gaan van cache naar cache. Daar hebben we ook veel voorbeelden van gezien. In de logs kwamen we redelijk vaan de tracking-code (de code die op de TB zelf te vinden is) tegen, maar willen graag de TB-code (daar kunnen we wat makkelijker op zoeken).

7 Creëer een event of log een ‘Will attend’ op een event dat deze maand plaatsvindt

Ook in december worden er best wel een aantal events georganiseerd. Zover hebben nog geen logs gezien van events die speciaal voor GeoAdvent georganiseerd zijn, maar wel al veel logs voor de evenementen die al georganiseerd zijn. Veel plezier op de events!

Een paar gestelde vragen

Ik heb me ingeschreven, maar ik krijg geen welkoms email

Bij sommige email-programma’s of online email sites kan het voorkomen dat de welkoms email in de SPAM-folder terecht komt. Controleer je SPAM-folder. Als je de mail daar tegenkomt klik op de link om je account te bevestigen en speel mee.

Accounts die na 31 december niet bevestigd zijn zullen uit ons systeem gehaald worden. Je zal je daarna opnieuw moeten inschrijven om mee te kunnen doen.

Moet het antwoord op GeoAdvent een geocache zijn die ook op die dag gelogd is op geocaching.com?

Nee, dat hoeft niet. Zolang het antwoord maar voldoet aan de opdracht en hij NA 1 december 2018 is gelogd op geocaching.com mag je het antwoord loggen bij GeoAdvent. Dit geldt voor zowel de geocaches als voor de logs van de Travel Bugs.

Mijn antwoord is afgekeurd (oranje bolletje). Wat nu?

Als wij vonden dat het antwoord niet voldeed aan de opdracht, of we kunnen het antwoord zelf niet terugvinden geven wij met zo’n oranje bolletje aan dat het antwoord, volgens ons, niet klopt. In de meeste gevallen schrijven we waarom we vonden dat het antwoord niet voldeed. Je kan dit lezen door met je muis over het oranje bolletje te gaan.
Kijk naar datgene je gelogd hebt en pas het aan. We kijken er dan opnieuw naar.

Het kan wel eens voorkomen dat we een log afkeuren omdat we geen log op geocaching.com kunnen vinden. Misschien ben je nog een mooi log voor bijvoorbeeld de cache aan het maken maar je hebt de GC-code wel al bij ons gelogd. Stuur dan je antwoord opnieuw in en we kijken er opnieuw naar.

Stopt GeoAdvent op 25 december 2018?

Ja en nee. Op 25 december zetten we de laatste opdracht online. Maar je kan zeker nog verder werken aan je GeoAdvent-kalender als die nog niet helemaal gevuld is. De kalender blijft online staan.

De banners, die je als beloning voor GeoAdvent, krijgt kan ook daarna nog steeds verkrijgen door je kalender verder te vullen.

Op naar week 2

We zijn ondertussen begonnen aan week 2. De opdrachten staan klaar. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *