GeoAdvent 2018 – week 2

De tweede week van GeoAdvent 2018 zit er ook alweer op. Ook deze week hebben we nog nieuwe spelers mogen verwelkomen, daar zijn we erg blij mee. En wat is er veel gelogd. Er waren een paar dagen dat we het niet bij konden houden om ze te bekijken en te reviewen.

Opdrachten

8 Log een nachtcache

Het voordeel van de korte dagen is dat het vroeg donker is. Ideaal voor “nachtcaches”. We hebben er weer een hele hoop voorbij zien komen en we hebben gelezen dat er veel geocachers veel plezier mee gehad hebben.

9 Log een earthcache

Earthcaches, de speciale geocaches die iets vertellen over de omgeving, het ontstaan ervan en hoe het behouden blijft. Er zijn vele mooie en interessante eartcaches gelogd.

10 Log een T1 cache (terrein-waarde 1)

Soms zijn de opdrachten die het makkelijkst eruit zien het moeilijkst om te doen. Met deze opdracht waren we op zoek naar geocaches die je ook met een rolstoel zou kunnen doen (T1.0), maar omdat we in de opdracht T1 gezet hebben hebben we ook T1.5 geocaches goedgekeurd.

11 Log een mystery van minimaal D2.5

Deze opdracht bestond uit 2 delen. Zoek een (1) mystery met een (2) moelijkheid van 2.5. Veel geocaches waren D2.5, maar we hebben ook logs met D4, die geocaches houden wel van een uitdaging. 

12 Log een cache en zet in je log een foto van jezelf op de geocache-lokatie

Dat niet iedere opdracht altijd even gericht is op je geocache-capaciteiten was met deze opdracht wel duidelijk. We hebben veel logs met foto’s gezien.

13 Log een cache van een grandfathered cache

Deze vraag heeft ons ook de meeste vragen opgeleverd. Wat is een grandfathered geocache en hoe zoek ik er een uit. Gelukkig is het makkelijk uitgelgd, maar we hebben er een speciale pagina voor gemaakt. Lees hier wat een grandfathered geocache is.

14 Log een cache met meer dan 100 Favorite Points

Een vraag als deze hebben we vorige week ook al gesteld, maar deze week wilden we graag de lat wat hoger leggen. Je merkt dan ook dat er nog “mooiere” geocaches gelogd worden!

Op naar week 3

We zijn ondertussen begonnen aan week 3. De opdrachten staan klaar. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *