GeoAdvent 2018 – week 3

De derde week van GeoAdvent 2018 zit er ook alweer op. Ook deze week hebben we nog weer nieuwe spelers mogen verwelkomen, daar zijn we erg blij mee. En wat is er veel gelogd. Er waren een paar dagen dat we het niet bij konden houden om ze te bekijken en te reviewen.

We hebben wat vragen gekregen over de hoeveelheid tijd er is om de kalender vol te krijgen. En dat antwoord is heel makkelijk. De site van GeoAdvent, en daarmee de kalender, blijft bestaan en je kan dus ook na 25 december de kalender verder vullen. Er komen alleen geen nieuwe opdrachten na de 25e.

Opdrachten

15 De stal van de rendieren

In onze podcast hebben we het vaak over dit soort geocaches. De locatie is meestal makkelijk te vinden, maar aangekomen op de juiste coordinate begint de uitdaging pas; er moet gepuzzeld worden.

Wat vinden jullie van dit soort geocaches?

16 Afstempelen

Van oorsprong was dit eigenlijk een ander spel; letterboxing, maar sinds een paar jaar wordt het via geocaching gespeeld. Bij letterboxing mocht je alleen loggen met een stempel, met een letterbox-hybrid mag je dat ook gewoon doen met pen.

Er zijn er weer een hoop gevonden.

17 Onbekende maten

Het zoeken op container-grootte is minder eenvoudig gebleken dan we eerder verwachtten, toch zijn er een hoop geocaches gevonden in de grootte ‘small’, ‘regular’ of ‘other’.

18 Obstakels

We zochten hier weer naar een wat moeilijkere geocache, deze keer gericht op het terrein. Nu is een 2.5 nog niet onoverbrugbaar, maar we hebben gezien dat er wel naar gezocht moest worden.

19 De stad in

Steeds komen er een paar geocaches in onze podcast terug. Een aantal daarvan zijn een soort toeristische historische wandelingen door een stad. Wij hebben ze de titel ‘urban’-geocaches gegeven.

De lijst met dit soort caches is voor ons weer groter geworden.

20 Over de grens

Weer iets anders… zoeken naar een cache met een land in de titel. We zijn er redelijk flexibel in geweest en vele creatieve oplossingen hebben we goedgekeurd.

21 Die goede oude tijd

Geocaches die de tand des tijds hebben doorstaan, die moeten haast wel de moeite zijn. En er zijn een paar hele mooie (en ook een paar hele oude) voorbij gekomen!

Op naar week 4

We gaan de laatste week van GeoAdvent in. Nog een paar dagen en dan is de kalender compleet geopend en weet iedereen wat de opdrachten zijn om de kalender gelogd te krijgen.

Mocht het niet lukken om het allemaal op de dag zelf te loggen dan is dat geen probleem. De kalender blijft bestaan en je kan de kalender gewoon aan blijven vullen tot hij helemaal gelogd is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *